Wij maken direct bezwaar als uw uitkering wordt geweigerd

Bezwaar uitkering maken

Wilt u snel en makkelijk bezwaar maken tegen een beslissing omtrent uw uitkering. Vul het formulier hieronder in en wij maken bezwaar. Vergeet u niet uw beslissing te uploaden.

Als u werkloos of arbeidsongeschikt wordt, of met pensioen gaat, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een sociale verzekering. Sociale verzekeringen zijn onder andere werknemersverzekeringen en volksverzekeringen.
Werknemersverzekeringen zijn onder meer:

Er zijn meerdere instanties die kunnen beslissing over uw uitkering, soms verwijzen deze instantie ook nog naar elkaar. Er kunnen drie verschillende instanties een beslissing nemen over een uitkering, en iedere instantie gaat over een andere uitkering.

Het UWV beslist over aanvragen die gaan over werknemersverzekeringen, deze staan hierboven al vermeld. Ook kan het UWV besluiten dat uw uitkering wordt verlaagd of dat u een boete moet betalen. Tegen al deze beslissingen kunt u bezwaar maken.

Naast de werknemersverzekeringen zijn er ook de volksverzekeringen. De SVB beslist over deze verzekeringen.
Volksverzekeringen zijn onder meer:

  • Kinderbijslag
  • Algemene nabestaandenuitkering (ANW)
  • Algemene ouderdomswet (AOW)
  • Persoonsgeboden budget (PGB)

Ten slotte heeft de gemeente ook nog verantwoordelijkheden over bepaalde uitkeringen. Dit zijn voornamelijk uitkeringen die u kunt krijgen wanneer u weinig inkomen of vermogen heeft. De meest bekende uitkering van de gemeente is de bijstandsuitkering die berust op de participatiewet.
De gemeente gaat onder meer over de volgende uitkeringen:

  • Bijstandsuitkering
  • IOAW
  • IOAZ

Heeft u een beslissing ontvangen van de gemeente, de SVB of het UWV en wilt u tegen deze beslissing in bezwaar? Vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op om uw bezwaar te bespreken.